Startside

  Australien

  Thailand

  New Zealand

  Gæstebog

 

14 dage i Thailand -den korte version

Dag 1

Vores eventyr begyndte d. 1. august kl. 19.30, hvor vi fløj fra Kastrup med snuden mod det thailandske ø-hav. Lars ville forsikre sig, at turbulens ikke skulle forstyrre hans flyvetur og skyllede i Kastrup en transportsyge pille og to stk. pamol ned med en kold fadbamse, og sov inden det sidste hjul forlod den danske jord. Desværre er dette en korttids virkning, hvorfor Lars kl. 02.00 var frisk og veludhvilet!

Godt 14 timer og 7 timers tidsforskel senere ankom vi til Bangkok lufthavn, men det gjorde Lars' bagage desværre ikke! Det gjorde til gengæld et visa kort med indestående £ 35, som Lars fik, som kompensation fra British Airways! Hvad mere kan man ønske sig, end at være i landet der skaber mode, uden en trævl at tage på, men med lommen fuld af penge? Efter en hurtig udpakning på Royal Hotel begav vi os ud på den berygtede Kao San Road, hvor det, der ikke sælges der, ikke er værd at eje...eller er det omvendt!? Vi lærte bl.a. hurtigt den første dag, at hvis tjeneren skal have gentaget din øl bestilling, er der sikkert noget galt, for ja som I kan se på billedet, var "two large beers" en anelse større end forventet...hvem sagde grådighed?

Dag 2

Efter en god nats søvn var vi på benene igen og indtog morgenmaden på hotellet, da den var inkluderet i overnatningen...det er jo slaraffenland for en studerende og en sygeplejerske med lavvande på kontoen. Vores guide gav os en kort introduktion til Bangkok og alle dens seværdigheder. Da Lars' langbukser lå pakket sikkert i backpacken, måtte vi opgive at se Grand Palace, hvor bare ben og skuldre ikke er tilladt. I stedet besluttede vi os for at se nogle andre templer rundt om i Bangkok. Med kort og kompas begav vi os ud i den dejligste varme. Solen var ganske vist ikke at se på himmelen, men gemt bag det massive lag af smog og andet lækkert, der bidrager til stanken i Bangkoks gader! Af sted det gik til Wat Po (billedet til venstre) og Wat Arun. Thailand syner jo ikke bygningsmæssigt til at være særlig velhavende, sikkert fordi de sætter alle midler ind for at renovere og vedligeholde deres templer.

 

 

 

Vi havde nogle små hængepartier, som vi ikke nåede at få på plads, inden vi forlod Danmark som fx Lars' visum til Australien. Alle formaliteterne var gået i orden, så visummet skulle blot klipses i Lars' pas. Det skulle ordnes på den australske ambassade i Bangkok, og her mødte vi Thai-bureaukratiet i største stil. Hver eneste ansat havde én funktion, dvs. at en agent tog imod passet, en anden imod betaling, og en tredje tog kopier, og hvis man var så uheldige, som vi tilfældigvis var, at ramme kopiagenten i sin frokostpause, var der absolut ingen andre til at tage kopier!? Nå, men herefter tog vi en tur i Felini Park (billedet til højre), hvor vi fald i snak med en pensioneret engelsklære, som forsøgte at lære os lidt Thai!

Thaierne er meget stolte af deres konge for tiden, da han er den længst siddende konge i verden. Et hvert offentligt sted med respekt for sig selv har et neon skilt med "Long live the King" hængende. Prins Henrik ville da gå helt i hundene, hvis der nu tilmed skulle hænge skilte i Danmark med "Længe leve Dronningen, Frederik og Mary"!

Vi besluttede os for at tage en tuk tuk hjem, hvilket jo er en oplevelse i sig selv. For jer som ikke har prøvet at køre i et sådan automobil, så har den tre hjul og en lille tunet puk-maxi motor (billedet til venstre). Chaufføren har et kørekort hængende i tuk tuk'en, men havde det været i Danmark, ville det have være gennemhullet af klip! Tuk tuk'ernen kører ud og ind imellem biler og scootere, og ser chaufføren et lille hul, hvor han MÅSKE kan få smidt sin tuk tuk ind, spilder han ikke sin chance - Anne foreslår: "Tag turen med lukkede øjne og hold blodtrykket i niveau"!

Men billigt er det, vi kørte i ca. ½ time for max 20 danske kr., og sjovt nok så så vi ikke en eneste ulykke. Da de alle kører fantastisk dårligt, flyder trafikken langt bedre end på en fredag ved fyraften gennem Aalborg.

 

 

 

 

Dag 3

Fredag d. 4. august, hvor Mette Overgaard rundede de 30 år - atjuuuuu - tilbragte vi ombord på TSB - nattoget til Chaing Mai! Lars forærede Anne en seksdags trekking tur fra Chaing Mai, da hun blev færdig som sygeplejerske og fyldte 25, og endelig kom dagen.

Som billedet viser serveres der mad på toget, hvor første prioritet er at få passagererne mætte frem til bestemmelsesstedet, men ikke nødvendigvis til tiden. Maden gjorde det ud for forsinkelsen, men alligevel et godt råd: "Rejs i god tid" og lev efter thai-mottoet: "Det vi ikke når i dag, når vi måske i morgen".

 

Dag 4

Vi ankom til Chiang Mai kl. 7.30 og startede dagen med et lille hvil ved vores hotel Down Towns tilhørende pool. Man bliver nemlig ikke overvældende udhvilet ombord på TSB, pga. delvis ustabile skinner, alt for effektiv aircondition og for Lars' vedkommende længden på køjen - tilbage i fosterstilling! Op ad dagen begav vi os ind til den "Gamle by", som bl.a. bød på betagende tempel ruiner som fx den Anne står i på billedet til venstre.

 

 

 

 

På billedet til højre sidder Lars udenfor et tempel, der blev rejst efter krigen mellem Thailand og Burma, men som deler samme værdi, som de tempelruiner, der ligger side om side med de nye. Det var forskelligt, hvordan hvert enkelt tempel blev tilbedt, men fælles var, at man ikke måtte træde indenfor med sko på. Herudover bragte folk blomster, røgelsespinde, penge og guldpapir til at forgylde buddhaer, som havde lidt skade under krigen.

Den største forskel mellem Bangkok og Chaing Mai var dog, at det ulmende smog-lag, som skyggede for solen og effektivt holdt på stanken, var borte, og så måtte de fede svede! Vi krøb i ly for varmen og fik kulden på en café, - det er jo helt den omvendte verden!

 

 

Efter at have spist aftensmad ved flodbredden besluttede vi os for at forkæle vores krop med lidt massage forud for trekking turen. Den tilsyneladende søde og blide massagedame fik hurtigt overtalt Lars til 2 timers thaimassage, og som I kan se på billedet, så nød han det helt uden at svede! Anne fik 1 times dejlig ansigtsmassage og 1 times thaimassage. Hvordan det er lykkes hende at glemme, hvorfor hun sidste gang svor, at det både var første og sidste gang, hun prøvede thaimassage, er et mysterium, for efter en enkel berøring stod det lysende klart! Herefter holdt vi os til fodmassage og langt fra thaimassage.

 

 

Dag 5

Søndag morgen kl. 9.00 gik det så løs fra vores hotel, hvor vi blev hentet af vores guide Si. Vi var seks deltagere to spaniere og fire danskere, hvor Lars og Si udgjorde testosteron tilskuddet. Vi startede med at besøge et lokalt marked, hvor der skulle købes ingredienser til aftensmaden de kommende aftener. Herfra hurtigt videre til Mork-Fa Waterfall, hvor vi fik en hurtig dukkert, som man kan ane på billedet til højre (det er os helt inde ved vandfaldet). For at komme til stedet, hvorfra vi skulle trekke, skulle vi køre 45 sindssyge minutter op, ned, rundt og så op igen! På grund af Annes snusfornuft om at: "en trekking tur går ud på at gå og ikke at køre", og på trods af Lars opfordring, havde vi ikke taget transportsyge piller, så vi var en anelse blege, da bilen endelig holdt ind til siden!!! Efter lidt frokost begyndte så tre timers trekking på vej ind til Karen Village, hvor vi skulle slå lejer om natten.Vi gik på en grus vej længere og længere væk fra civilisationen, og det var en rigtig flot tur (billedet til venstre er af Karen Village). De sidste 45 min gik det meget stejlt nedad, så ben-mullerne kom på overarbejde.

 

 

Undervejs fortalte vores guide vidt og bredt om thailand og svarede med stor begejstring vores spørgsmål. I starten havde vi lidt problemer med at forstå ham. Alle thaiere har problemer med at udtale R-lyden, og for ikke at besvære sig, bytter de bare den ud med en L-lyd, hvilket kan give op til flere morsomme ord. Fx mushrooe til mussaloom, road til load, osv., men det var Si, der introducerede os for FL-problemet. Denne lyd kan åbenbart også være svært at udtale, hvorfor flower med thai-accent bliver til plower:o) Vi vendte os dog hurtigt til at overhøre det, og snart blev Lars og Si rigtige venner. Hver gang Lars lavede fis med ham, gav han tilbage af samme skuffe og udbrød: "Ohh my Buddha":o)

Ca. kl. 16.30 ankom vi til landsbyen og fik en rundvisning, hvor vi bl.a. så kirken, da samfundet var et af de eneste kristne tilbage, og som adskilte sig ved, som Si sagde det: "only one wife"!

 

 

 

Inden vi skulle spise, var der tid til at blive vaske lidt i den lokale flod, som da vi var færdige var sted for det daglige bad for børnene, imens moren vaskede tøj. Si kokkererede for os, og menuen stod på Grøn karry, Sur-sød m. kylling og Stir-fried grønsager og ananas til dessert - det smagte fortræffeligt! Inden sengetid fik vi te og kaffe, imens Lars hjalp en af de lokale drenge med hans engelsk lektier. Allerede kl. 21.30 var vi trætte og klar til at blive puttet i vores bambushytte. Vi sov på et dobbelt vattæppe under myggenet og i vores eget dynebetræk. Det regnede heftigt om natten, og da der ingen vinduer var i hytten, faldt vi i søvn til lyden af regnen, der slog på taget, og floden som løb ved siden af.

Dag 6

Efter en overraskende god nat stod vi op kl. 7.00. Vi havde dog været vågne lidt, da hanen stod op lidt tidligere end os og åbenbart led af opmærksomhedsbesvær!? Inden vi forlod landsbyen, så vi en mand, der var i færd med at rulle dagens første cigaret af ren tobak i et tørret bananblad. Kl. 9.00 begav vi os så ud på dagens tre timers trek i regnskoven. Underlaget var noget mere broget end dagen før og tog os højt højt op hvor luftlaget blev tyndere og så ned igen til bunden af dalen, hvor floden løb. Undervejs lavede Si en bambus kop til hver af os (desværre måtte vi efterlade kopperne i Melbourne lufthavn godt 20 dage senere, da det er strengt forbudt at bringe træ ind i landet)! Under et af vores stop parterede Si en lime frugt til os og forsvandt da lige så stille. Da Lars lidt senere fandt ham i en busk, råbte Si: "I'm in the happy loom" et udtryk vi har taget til os:o)

Nede ved floden fik vi vores frokost, imens elefanterne blev badet, så de var friske til senere at transportere os til næste landsby. På et tidspunkt råbte en af drengene, der var i færd med at vaske elefanterne begejstret: "Free hot shower" og vores opmærksomhed blev vakt af en bruser-lignende lyd, som kom fra en af elefanterne!? Vi red på elefanterne i ca. en time, en meget anstrengt time for Annes vedkommende, da det ikke just var det mest behagelige og troværdige transportmiddel, vi havde vundet. Vores elefant, som hed Musaboo, var meget meget sulten, hvilket tilsyneladende optog ham mere end at se sig for. Lars havde også spist lige rigeligt af middagsmaden, så efter kort tid hang vores stol skæv, hvilket ikke var så godt for Musaboo. Lars blev derfor bedt om at sætte sig op på nakken af Musaboo, og det var helt speciel at sidde der og føle, hvordan nakkemusklerne arbejdede.

Da vi ankom til landsbyen. blev vi tilbudt at bade i floden, men så kom vi i tanke om "hot shower" episoden og takkede pænt nej tak. Indbyggerne i landsbyen var buddhister, hvilket i følge Si betød "three wives":o) Vi fik os en øl og så på, mens de lokale byggede bambus tømmerflåden, vi skulle sejle på næste dag. Si frembragte endnu engang et festmåltid til aften med Gul karry, Bønne mix og Stir fried grønsager og banan til dessert. Efter maden legede vi nogle thai-lege, som Si introducerede os til og hyggede os, til vi igen var klar til at gå til ro.

 

 

Dag 7

Igen i dag stod vi op kl. 7.00 og fik pakket alt vores grej ned i en plastik pose og derefter ned i tasken, for at det ikke skulle blive vådt under den forestående tur ned af floden. Kl. 9.00 var vi klar, og Si (billedet til højre) præsenterede vores styrmand nr. 2 - Lars Bohlbro! De andre grupper havde to erfarne styrmænd med sig, men Si var overbevist om at Lars kunne leve op til opgaven og udstyrede ham med en bambus-stang (som det lykkedes Lars at brække to gange på turen ned). Da vi så alle var placeret på den syv meter lange flåde (se billedet nedenfor), lagde vi fra land med Si forrest og Lars bagerst.

 

Af sted det gik, og Si dirigerede Lars i bedste stil. Desværre går der en del lyd tabt på syv meter, og Lars havde lidt svært ved at høre forskel på "left" og "light". Så der trådte Anne i karakter og strakte ihærdigt sin venstre arm i vejret, når Si råbte "light" og omvendt - "Hvorfor beslutter man ikke bare på verdensplan, at venstre fra nu af er højre og omvendt" (citat Anne)!? Det var et hårdt arbejde for styrmændene, og vi holdt et par pauser under vores tre timers rafting-tur. Floden var ikke hele tiden så rolig, som den syner på billedet ovenfor, hvorfor Si bad alle sætte sig på hug (undtagen styrmændene selvfølgelig), når der kom et heftigt sted. I den sidste krusning stod Lars i vand til livet og Anne og de andre som sad på hug i vand til...jaaaa! Det var en rigtig fed oplevelse, og vi er enige om, at det skal prøves igen.

Da vi igen var tilbage med fast grund under fødderne og havde fået tørt tøj på, var det frokosttid, hvilket var hårdt tiltrængt især for styrmand 2, som ses i billedet til højre. Inden vi fik os set om, var bilen der for at køre os tilbage til Cahing Mai, og vores trekking tur var slut. Vi havde nogle utrolig gode dage. Vi er blevet en masse unikke oplevelser rigere og kan helt sikkert anbefale det. Anne siger: "Det var en helt fantastisk gave" og helt tilfældigt så ønsker hun sig det samme til næste år:o)

 

 

Dag 8

I dag tillod vi os at sove længe, da trekking turen stadig sad i kroppen. Efter at have checket ud fra hotellet bestilte vi en plads i en nat-bus, som skulle transportere os fra Chaing Mai til Bangkok den kommende nat med afgang kl. 19.00. Frem til aften slappede vi af ved poolen og spiste lidt aftensmad inden bussen gik.

Dag 9

Vi ankom til Bangkok kl. 5.00 og da vi skulle videre til Pattaya senere samme dag skulle vi blot have tiden til at gå inden alt åbnede. Heldigvis sover Kao San Road aldrig, så vi fandt en café, hvor vi spillede og fik morgenmad. Under vores besøg i Bangkok nogle dage tidligere bestilte Lars et jakkesæt, som kunne afhentes i dag til middag (det færdige resultat ses til venstre). Vi skulle også lige hente Lars' pas på ambassaden, og jo, det kan rent faktisk godt tage syv dage at klipse et stykke papir ind i et pas! Kl. 16.00 kørte vi så mod Pattaya hvor stranden ventede på os. Vi var fremme ca. kl. 19.30 og fandt hurtigt et hotel og lidt at spise inden vi gik omkuld og sov i løbet af 5 minutter.

Dag 10

Vi vågnede op til sol, sommer og strand så vi fløj ud af sengen og købte lidt morgenmad og gik straks på stranden uden hensynstagen til alle de stakkels mennesker der ikke havde tage solbriller på. Ja, vi skar så at sige rimelig heftigt i øjnene, når solen ramte vores blege kroppe. Men vi var lige glade for nu skulle solen nydes...men puhaaa den var en del stærkere en hjemme i Danmark, så vi badede på livet løs i det dejlige krystal klare vand.

 

 

 

På et tidspunkt blev det dog for meget for Anne og vi måtte søge skygge under en parasol. Vi blev på stranden frem til aften og nød at slappe af og læse i vores bøger. Fordelen ved de mange sælgere der afbryder dig hvert 5. minut for at sælge is, frugt, ure, lightere, smykker og alt godt fra havet, er at de også sælger kolde ØL!

Inden vi gik op på hotellet for at gøre os klare til at gå ud at spise ledte vi efter et andet sted at overnatte. Vi syntes ikke vi havde behov for at bo på hotel og fandt i stedet et Skandinavisk Guesthouse og bookede det for de sidste dage i Thailand.

Da vi kom tilbage til hotellet, var det ikke længere vores blege kroppe, der skar folk i øjnene, men i stedet en tiltagende pink farve, som også føltes anderledes end den blege:o( Ja, det skulle jo ske, og vi nød for første gang at sove med lagen.

 

 

Dag 11

Da vi stod op skulle vi jo flytte hotel så vi fik pakket alt vores grej sammen og efter at være indlogeret på vores nye værelse vendte vi snuden mod stranden. I dag ventede vi blot til over middag med at lægge os ud i solen! Pattaya har ry for at være et turist helvede og det var også et udtryk vi kunne tilslutte os. Da vi den første aften kunne se en vestlig, bleg, fedladen og ucharmerende mand i sine halvtredsere på et hvert gadehjørne vidste vi hvad man mener med udtrykket! Der stod de så vrikkende med underlivet og gav den for fulde hammer til "Sweet home Alabama" på en karaoke bar, mens thaikvinderne stimlede sammen og så et kæmpe fedt vrikkende $! Ikke særlig behageligt at være vidner til, og Anne måtte fastholde et sikkert greb i Lars' arm så kvinderne ikke gik til angreb.

Vi skulle jo selvfølgelig selv ned for at tjekke om det nu også var sådan på alle barerne om aftenen, så vi købte lidt forsyninger ind og fik hurtigt stablet en lille fest på benene på værelset med live entertainment af "Lobbes one-man show". Vi sluttede os efterhånden til festlighederne nede på vores sidegade og jo det var ikke meget galt, det var bare lidt som om det ikke betød så meget denne aften!? Mens Lars udfordrede den lokale befolkning i pool (måtte se sig slået af adskillelige kvindelige spillere) forsøgte Anne at redde thaikvinderne fra de vestlige mænd (hun tager også tit til Nordpolen for at redde pingvinerne)! I den varme er det jo vigtigt at holde væskebalancen i niveau og ja vi fik indhentet lidt den aften. Allerede kl. 3.00 måtte vi trække os tilbage og returnere til værelset hvor vi gik ud som to udbrændte fyrfadslys som havde forsøgt at følge med et stearinlys!!!

Dag 12

Censureret....

Dag 13

Så var vi kommet til hægterne igen oven på en forfærdelig dag... En erfaring vi har gjort os er at: "tømmermænd forstærkes til umenneskelig størrelse på et sted med 33 grader, og hvor luftfugtigheden er ekstrem"! I dag var vores sidste hele dag i Thailand, så det skulle nydes samtidig med, at de sidste thai-baht skulle brændes af, hvilket vi gjorde i stor stil på denne indiske restaurant. Vi fik bestilt en taxi til at køre os til lufthavnen den efterfølgende dag. Ja, det kan rent faktisk godt betale sig at køre 2 ½ time i taxi frem for minibus!?

 

Dag 14

Så var det allerede blevet d. 15. august og vores badeferie havde nået sin ende. Vi fik efterhånden checket ud, og imens Anne brugte lidt tid på internettet, gik Lars ud for at forevige gaden, som forleden aften tog pusten fra os begge (billedet til venstre). Gaderne så ligedan ud, de lå side om side langs hele stranden og sprudlede af liv og glade dage hver eneste aften...man skal vist kigge langt efter lukkeloven hernede! Der er dog to dage, hvor barerne ikke må servere alkohol, og det er på Kongens og Dronningens fødselsdag, sjovt nok flydte Dronningen år, den aften vi slog et smut ned på den lokale!?!

Vores taxi hentede os kl. 13.00, og 2½ time senere stod vi i Bangkok lufthavn. Forskellen, fra da vi forlod den samme lufthavn 14 dage tidligere, var at sikkerheden var blevet forstærket på grund af nogle uroligheder i London, så vi blev tjekket på kryds og tværs op til flere gange. Kl. 18.30 lettede vi med snuden mod en mellemlanding i Sydney for at nå næste stop: Auckland, New Zealand!

Dette sted blev sidst opdateret 05. december 2006