Startside

  Australien

  Thailand

  New Zealand

  Gæstebog

 

Australien - Vores nye hjem

Anne's arbejde  Lars' arbejde  Vennebesøg  Oplevelser  Campervan-tur

Vi ankom til Melbourne fra Auckland den sidste tirsdag i august og tog direkte til vores hotel som Lars' praktikvirksomhed, PBR, var så flinke at bestille og betale for os. Til vores overraskelse var hotelværelset lige så stor som vores lejlighed i Aalborg med egen stue, soveværelse, køkken, badeværelse og bedst af alt varmetæppe i sengen. Det kunne ikke være bedre. Nu havde vi resten af ugen til at lære Melbourne lidt at kende, finde en permanent lejlighed og ikke mindst et arbejde til Anne.

Det er sjovt som det kan komme bag på én hvor stor en by er når man på forhånd ved at der bor 3,6 millioner i byen!? Det, at Australierne foretrækker at bo i egne parcelhuse, gør selvfølgelig også at byen hurtigt kommer til at virke større i omfang. Man skal ikke langt uden for selve centrum af Melbourne før højhusene forsvinder og folk bor i 1 eller 2 etagers huse. Efter ”overraskelsen” over størrelsen af byen begyndte vi at føle os godt tilpas i byen startede eftersøgningen af den perfekte lejlighed. 1 prioritet var en møbleret lejlighed tæt ved strand, med gode transport-muligheder til arbejde og centrum.

Til vores held og store overraskelse lykkedes det os allerede i første forsøg at finde en sådan lejlighed. Billedet til højre viser Lars siddende på altanen klar til at indtage aftensmaden. Billedet til venstre viser den smukke udsigt vi har fra "vores" strand til Melbourne centrum.

 

 

 

 

 

 

 

For at give bare et lille indblik i nogle af forskellene mellem Danmark og Australien, kan man nedenfor se klimadata for Melbourne og København. Den største forskel ligger selvfølgelig i at der er "byttet om" på årstiderne, således at vi nu går mod sommer. Desuden er den laveste temperatur hernede højere. Lækkert:-)

Generelt er lønningerne hernede en anelse lavere end i Danmark, men det opvejes dog tildels af billigere leveomkostninger. Det kan man især mærke hvis man skal ud og have bil. Nedenfor har vi forsøgt at give en lille indsigt i prisforskellen mellem landene.

Produkt Danmark (kr) Australien (kr)
Big Mac 28 15,25
Ipod Nano 4 GB 1.400 1.238
Toyota Yaris 1.3 180.000 68.000
VW Golf GTI 420.000 180.000
1 liter mælk 5,5 7,25

Det alt vi nåede i denne omgang. vi vender dog stærkt tilbage med mere nyt snart.


Dette Websted blev sidst opdateret 13. marts 2007